Начало За нас Реклама Контакти

Панирана палачинка

Снимка за Панирана палачинка
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Панирана палачинка може и да звучи странно, но това е една изключително примамлива рецепта, която идва от Самоковско и изпълнява чудесно ролята си да сгрява и засища премръзналите планинци.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за палачинките:
  2. 1 яйце
  3. 6 с. л. брашно
  4. 250 мл газирана вода
  5. ½ ч. л. сол
  6. за пълнежа:
  7. 50 г сирене тип дунавия
  8. 30 г топено сирене
  9. 30 г пушено сирене
  10. 2 с. л. настърган кашкавал
  11. 1 с. л. нарязан магданоз
  12.  черен пипер на вкус
  13. за панировката:
  14. 2 с. л. брашно
  15. 1 яйце
  16. 3 с. л. галета
  17. 1 с. л. мак
  18. 1 с. л. сусам
  19.  олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцето се разбива със солта, прибавят се брашното и газираната вода. От получената смес се изпичат 4 палачинки.

  2. 2.

    Всички сирена за плънката се смесват, разпределят се върху палачинките и се завиват на пакетчета.

  3. 3.

    Пакетчетата се топват последователно в брашно, разбито яйце и галета, разбъркана с мак и сусам и се изпържват до златисто. Сервират се топли със салата от пресни домати.


Подходящи типове вина
Апр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари