Начало За нас Реклама Контакти

Паниран кашкавал

Снимка за Паниран кашкавал
20
Време за приготвяне: 20 мин. + 30 мин. във фризер
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Родна кръчмарска класика, която понякога просто не може да бъде пресъздадена у дома. С тази рецепта проблемите вече са преодолени.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г кашкавал
  • 2 с. л. брашно
  • 4 яйца
  • 100 г галета
  • 1 ч. л. черен или бял сусам
  • 1 ч. л. ленено семе
  • 100 мл олио

Начин на приготвяне

 

  • 1.

    Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина 1 см и се слага за 30 мин. във фризера.

  • 2.

    Всяко парче се топва във вода, овалва се в брашно, след това в разбитите яйца, после в галетата, разбъркана със сусама и лена, и отново в разбитите яйца.

  • 3.

    Изпържва се от двете страни до златисто в загрятото олио и веднага се поднася.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2014
Още подобни рецепти
Коментари