Начало За нас Реклама Контакти

Палачинки с маскарпоне

Снимка за Палачинки с маскарпоне
30
Време за приготвяне: 30 минути + 1 час в хладилника
I
Степен на трудност - Лесна

Всяко семейство си има своята рецепта за палачинки, но още една – измислена и изпитана от професионален готвач – никога не е излишна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 3 яйца
  • 1 с. л. захар
  • 1 ч. л. сол
  • 2 ч. ч. брашно
  • 300 мл прясно мляко
  • 350 мл газирана вода или бира
  • 2 с. л. масло
  • 4 с. л. маскарпоне или заквасена сметана
  • 1 ч..ч. сладко или конфитюр по избор

Начин на приготвяне

  • 1.

    Яйцата се разбиват леко с вилица или тел. Прибавят се захарта и солта.

  • 2.

    Брашното се пресява и се прибавя към яйцата. Разбърква се на гъста еднородна смес с помощта на бъркалка. Добавят се млякото и газираната вода, разбърква се добре и сместа се прецежда. Оставя се в хладилника да постои 1 час. Гъстотата на тестото трябва да бъде като на течна сметана. Ако е по-гъсто, палачинките ще станат по-дебели. В такъв случай може да се добавят още 30 - 50 мл газирана вода или прясно мляко.

  • 3.

    Маслото се стопява в тиган с диаметър до 26 см. Горещото масло се прибавя към тестото за палачинките и се разбърква. С черпак от сместа се сипва в сгорещения намаслен тиган. Палачинките трябва да са много тънки. Когато краищата им се зачервят, се обръщат от другата страна.

  • 4.

    Палачинките стават най-вкусни, ако преди наливането на всеки черпак тесто в тигана се стопи малка бучка масло.

  • 5.

    Поднасят се с малко маскарпоне или заквасена сметана и голяма лъжица сладко.
     


Апр. 2018
Още подобни рецепти
Коментари