Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави гофрети

Снимка за Хрупкави гофрети
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Макар и с история, която може да се проследи чак до ранното Средновековие, гофретите едва ли някога ще станат по-популярни от палачинките в България. Въпреки това още една изпробвана рецепта за вкусна закуска винаги ще е от помощ.

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 броя

  • 1½ ч. ч. брашно
  • 2 с. л. царевично нишесте
  • 1 пак. бакпулвер
  • 2 с. л. захар
  • 2 щипки сол
  • 350 мл прясно мляко
  • 2 ч. л. ябълков оцет
  • 2 яйца
  • 60 г стопено масло
  • 1 щипка винена или лимонена киселина

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се пресява с бакпулвера и нишестето. Добавят се захарта и солта.

  • 2.

    Разбъркват се заедно прясното мляко, оцетът и жълтъците. Добавят се маслото и брашнената смес. Внимава се да не се разбърква дълго, за да не станат гофретите жилави.

  • 3.

    Уредът за гофрети се загрява.

  • 4.

    Белтъците се разбиват на сняг с винената киселина и се прибавят на 2 пъти към сместа, като се разбърква леко и внимателно с шпатула.

  • 5.

    Уредът се намазва много леко с масло и в центъра се сипва малък черпак от тестото, затваря се и се изпича, докато добре се зачерви. Поднасят се топли.


Май 2018
Още подобни рецепти
Коментари