Начало За нас Реклама Контакти

Пакетчета с кайма и гъбен сос

Снимка за Пакетчета с кайма и гъбен сос
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Когато времето изисква богата храна, която те оставя сит и доволен, каймата и гъбите самоотвержено се притичват на помощ. А ако ги поднесете в ефектен, повит вид, дълго ще се радвате на кулинарни поздравления. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 250 г кайма
  2. 1 стрък праз, нарязан на ситно
  3. 1 с. л. олио
  4. ½ ч. л. кимион
  5. ½ ч. л. шарен пипер
  6.  сол на вкус
  7. 500 г бутертесто
  8. 1 разбито яйце
  9. за соса:
  10. 1 с. л. масло
  11. 1 стрък праз, нарязан на ситно
  12. 200 г гъби, нарязани на ситно
  13. 1 с. л. брашно
  14. 500 мл врящ бульон или вода
  15. ½ ч. л. сушен джоджен
  16.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В сгорещеното олио се слага празът и се разбърква 1-2 мин., докато омекне. Добавя се каймата и се бърка и раздробява, за да не стане на бучки. Прибавят се кимионът, пиперът и се посолява.

  2. 2.

    Бутертестото се разстила и се разточва на лист с дебелина 3 мм. Нарязва се на квадратчета със страна 10 см. В центъра на всяко се слага по лъжица от месната плънка, краищата се намазват с разбитото яйце и се залепват на пакетче. Подреждат се в тавичка на разстояние 2 см едно от друго.

  3. 3.

    Пекат се в загрята до 200˚ С фурна за 20 мин.

  4. 4.

    През това време в загрятото масло за соса се слага празът, разбърква се 1-2 мин. и се добавят гъбите. Бъркат се, докато се изпари течността и останат на мазнина. Слага се брашното, разбърква се, и се залива с врящия бульон. Разбърква се 3-4 мин., докато започне да се сгъстява.

  5. 5.

    Запечените пакетчета се заливат с гъбения сос и се пекат още 10 - 15 мин.

  6.  

Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари