Начало За нас Реклама Контакти

Пай с пресни картофи, бекон и лапад

Снимка за Пай с пресни картофи, бекон и лапад
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пролетта продължава победоносния си ход и трябва да се възползваме от всяка възможност да се насладим на даровете й. Затова не пропускайте това ястие с пресни картофи и лапад, обогатено с пресен лук и розмарин.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г пресни картофи
  • 200 г бекон, нарязан на кубчета
  • 200 г лапад или спанак
  • 1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
  • 100 мл прясно мляко
  • 200 г топено сирене
  • 1 кубче MAGGI® Гъбен бульон
  • ½ ч. л. розмарин или риган
  • 500 г бутертесто
  • 1 яйце за намазване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се измиват добре и се нарязват на кръгчета заедно с люспите. Слагат се да се сварят за 10 мин. във вряща вода, след което се отцеждат.

  2. 2.

    Беконът се запържва в сух тиган до розово. Добавят се лукът и лападът, разбърква се 1-2 мин., налива се млякото, слага се сиренето, нарязано на кубчета, натрошава се кубчето MAGGI® Гъбен бульон и се разбърква 3-4 мин., докато се разтопи сиренето. Прибавят се картофите.

  3. 3.

    Сместа се поставя в подходящ топлоустойчив съд и се покрива с бутертестото. Намазва се с разбитото яйце. Слага се да се запече 15-20 мин. на 220°С.

Вариации - Опитайте с печено пилешко месо.

Галерия
Май 2008
Още подобни рецепти
Коментари