Начало За нас Реклама Контакти

Омлети със спаначен пълнеж

Снимка за Омлети със спаначен пълнеж
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Когато времето не е ресурсът, с който разполагате, а ви се хапва вкусно, омлетите са насреща. Те са толкова разнообразни и апетитни, колкото им позволите. 'Меню" днес ги предлага свежозелени и млечни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за омлетите:
  2. 4 яйца
  3. 2 с. л. вода
  4. 1 с. л. олио
  5.  сол, пипер и индийско орехче на вкус
  6. за пълнежа:
  7. 200 г спанак и киселец, нарязани на тънки лентички
  8. 2 с. л. зехтин
  9. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  10. 250 г цедено кисело мляко

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За пълнежа зехтинът се загрява и в него се слага чесънът, докато стане ароматен. Добавят се спанакът и киселецът. Разбъркват се кратко, само докато завехнат. Подправят се със сол и пипер на вкус. Разбъркват се с цеденото кисело мляко.

  2. 2.

    Омлетите се приготвят, като яйцата се разбиват с водата, сол и черен пипер на вкус. Сгорещен тиган леко се намазва с мазнина и в него се сипва около 30 мл от сместа, за да се оформи малък омлет. Изпържва се от двете страни. От сместа се приготвят общо 8 омлета.


Подходящи типове вина
Май 2011
Още подобни рецепти
Коментари