Начало За нас Реклама Контакти

Норвежка сьомга върху овчарска салата

Снимка за Норвежка сьомга върху овчарска салата
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сьомгата е една от най-благодатните риби за приготвяне на вкусни и бързи рецепти. Нужна ѝ е съвсем кратка термична обработка, а завършеният ѝ морски вкус великолепно се съчетава с всякакви свежи зеленчуци. Разбира се, всеки знае, че сьомгата в България идва от чистите крайбрежни води на Норвегия. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за сьомгата:
  • 200 г филе от сьомга
  •  сол и пипер за подправяне
  • за салатата:
  • 2 домата
  • 1 краставица
  • 1 сладка червена чушка
  • ¼ глава червен лук
  • 1 с. л. накълцан магданоз
  •  сокът от ½ лимон
  • 4 с. л. зехтин
  •  сол и пипер 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Сьомгата се подправя със сол и пипер и се пече в предварително загрята фурна на 150° С около 4 мин. Рибата се натиска леко и се разделя на късове.

  • 2.

    Краставицата се обелва и семките се махат. Всички съставки за салатата се нарязват на еднакви по големина парчета. Добавят се разбърканите заедно зехтин, лимонов сок и магданоз и се подправя със сол и пипер.

Подходящи типове вина
Май 2015
Още подобни рецепти
Коментари