Начало За нас Реклама Контакти

Нахут с чорисо

Снимка за Нахут с чорисо
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Нахутът и пикантният колбас чорисо често се срещат на испанските маси, а в нашия вариант обитават вътрешността на запечена хрупкава питка.

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции

  1. 1 кръгъл хляб за сервиране, по желание
  2. 3 с. л. зехтин
  3. 3 скилидки чесън, нарязани на тънки кръгчета
  4. 1 люта зелена чушка, ситно нарязана
  5. 1 глава червен лук, ситно нарязана
  6. 200 г чорисо или петрохан, нарязани на кубчета
  7. 3 домата, обелени и ситно нарязани
  8. 400 г сварен нахут
  9. 4 с. л. магданоз, ситно нарязан
  10. 1 скилидка чесън за хляба
  11.  сол и черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    На хляба се отрязва капаче и средата се издълбава. Намазва се с 1 с. л. зехтин и се запича 10 мин. във фурна, загрята на 180° С, докато леко се зачерви. Още топла, “купата” се натрива с разрязана на две скилидка чесън.

  2. 2.

    Останалият зехтин се загрява и в него се слагат чесънът, чушката и лукът. Разбъркват се, докато леко се зачервят. Добавя се чорисото, разбърква се, докато стане ароматно. Слагат се доматите и се разбъркват 4-5 мин.

  3. 3.

    Прибавят се нахутът, солта и пиперът и всичко се оставя да поври 10 мин. Поднася се в питката, поръсена с магданоза.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2013
Още подобни рецепти
Коментари