Начало За нас Реклама Контакти

Мусака с риба и целина

Снимка за Мусака с риба и целина
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

За да е вкусно едно ястие, невинаги е нужно да се съчетават многобройни продукти. В тази лесна и ароматна рецепта основните вкусови акценти са само два - целина и пушена риба. И те са напълно достатъчни!

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 голяма глава целина
  • 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
  • 100 г пушена риба – сьомга, пъстърва, паламуд, скумрия
  • 2 яйца
  • 200 мл сметана
  •  сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Целината се нарязва на кубчета и се слага за 6 мин. във вряща подсолена вода заедно с праза. Отцежда се.

  • 2.

    Целината и празът се разбъркват с накъсаната на парченца риба. Слагат се в топлоустойчив съд за печене.

  • 3.

    Яйцата се разбиват със сметаната и щипка сол и със сместа се заливат зеленчуците. Запича се за 30 мин. на 200° С или докато се зачерви.
     


Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари