Начало За нас Реклама Контакти

Мини фритати с праз и картофи

Снимка за Мини фритати с праз и картофи
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази класическа рецепта за италианския омлет фритата, поднесена в миниатюрен вариант носи цялото възможно очарование на малките неща. Розмаринът и чесънът в нея приятно подчертават сладкия привкус на сметаната и пресния праз лук.

СъставНеобходими продукти за 0

  • 1/2 кг обелени и нарязани на малки кубчета картофи
  • 1 с.л. зехтин
  • 30 г масло
  • 2 стръка праз, тънко нарязани (само бялата част)
  • 2 скилидки пресован чесън
  • 250 г натрошено сирене
  • 8 яйца
  • 1/2 ч.ч. заквасена сметана
  • 1 щипка розмарин

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се слагат да се сварят за 10 мин. на пара или в микровълновата печка.

  2. 2.

    Фурната се загрява на 180°С. Формички за малки кексчета или хартиени капсули се намазват с масло.

  3. 3.

    Зехтинът и маслото се загряват и в тях се задушава празът за 10 мин. Прибавя се чесънът. След 1 мин. се слагат картофите и сиренето. Всичко се подправя с черен пипер. Сместа се разпределя във формичките.

  4. 4.

    Яйцата се разбиват със сметаната и розмарина. Яйчната смес се слага във формичките, като трябва да ги напълни не повече от 2/3. Фритатите се пекат 20 мин. Когато са готови, се изваждат от фурната и се оставят да постоят 5 мин. преди да се сервират.

Продуктите са за 12 броя.
Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари