Начало За нас Реклама Контакти

Мексикански флан с мед и канела

Снимка за Мексикански флан с мед и канела
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Флановете, от които най-популярният представител е крем карамелът, са на особена почит в Мексико. В тази страна те се явяват във всякакви екзотични варианти, като се приготвят с местни тропически плодове като маракуя и папая, с различни ядки или, както е в тази рецепта, с класическите мед, канела и ванилия.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 3 яйца
  2. 150 г мед
  3. 1 шушулка ванилия
  4. 1½ ч. ч. прясно мляко
  5. ¼ ч. л. канела
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбиват леко и към тях се добавят млякото, семенцата на ванилията и половината мед. Разбъркват се , докато се смесят, но без да се разпенват.

  2. 2.

    Останалият мед се разбърква с канелата.

  3. 3.

    На дъното на 4 формички за крем карамел се сипва по 1 с. л. от канеления мед. Яйчната смес се разпределя в купичките и те се поставят в тавичка с 3 см вряща вода.

  4. 4.

    Пече се в предварително загрята на 170° С фурна за около 40 мин. Поднася се топъл или охладен.


Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари