Начало За нас Реклама Контакти

Маринован подлютен паламуд

Снимка за Маринован подлютен паламуд
30
Време за приготвяне: 12 часа
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

През есента пасажите паламуд започват да се изнасят към Мраморно море и това е времето да се снабдите с някой по-едър екземпляр и с търпение да се насладите на тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 едър паламуд
  2. 1 кг морска сол
  3. 3 с. л. захар
  4. 500 мл олио
  5. 1 лимон, нарязан на кръгчета
  6. 1 ч. л. лютив червен пипер
  7. 1 ч. л. черен пипер на зърна
  8. 1 дафинов лист
  9. 1 клонче розмарин, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибата се почиства и се нарязва на шайби с дебелина 1,5 см. Солта се разбърква със захарта. Парчетата се слагат върху половината от солената смес и се покриват със другата половина. Оставят се да престоят в нея 10-12 часа.

  2. 2.

    Осолената риба се измива добре, подсушава се и се нарежда в буркани, като между пластовете се слагат резенчета лимон.

  3. 3.

    Олиото се загрява, докато парче хляб пуснато в него се зачерви.

  4. 4.

    Олиото се оставя да се охлади около 2 мин. и в него се слагат пиперът, дафиновият лист и розмаринът. Слага се и лютият пипер. Охлажда се.

  5. 5.

    С изстиналото ароматно олио се залива рибата и се оставя да отлежи в хладилника най-малко 7 дни.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари
Коментари 0 коментара
Напиши коментар
Image CAPTCHA
Въведете символите показани на картинката в ляво.