Начало За нас Реклама Контакти

Малинов чийзкейк в буркан

Снимка за Малинов чийзкейк в буркан
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Малиновият чийзкейк в бурканче е чудесен подарък, украсен с цветна хартия и панделки или пък със захарно тесто.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 150 г маслени бисквити
  • 1 ч. л. канела на прах 
  • ½ ч. л. джинджифил 
  • 1 щипка карамфил
  • 50 г меко масло
  • 250 г замразени или пресни малини за пюрето
  • 50 г захар за малините
  • 2 яйца
  • 600 г фино крем-сирене със стайна температура
  • 250 г фина кристална захар
  • 150 г заквасена сметана
  • 1 шушулка бурбонска ванилия 
  • 100 г млечен карамел (dulce de leche, сгущенка, confiture de lait)
  • 100 г цели малини, пресни или замразени

Начин на приготвяне

  • 1.

    Бисквитите се смилат в чопър или се натрошават. Смесват се с канелата, карамфила и джинджифила. Слага се маслото и се смесва добре. Сместа се разпределя в бурканчетата и се притиска добре по дъното. Слагат се в хладилника.

  • 2.

    Малините се пасират, смесват се със захарта и се слагат на котлона за 5 мин. да се сгъстят леко при непрекъснато разбъркване. Охлаждат се.

  • 3.

    Яйцата се разбиват с тел. Добавят се към крем-сиренето заедно със захарта и заквасената сметана. Разбива се с бъркалка, а не с миксер, докато сместа стане хомогенна.

  • 4.

    На дъното на бурканчетата върху бисквитения слой се слага по лъжица от млечния карамел и по няколко малини край стените на бурканите. Отгоре млечната смес се разпределя внимателно, за да не се изцапат стените. Слагат се няколко лъжички от малиновото пюре и се разбърква с върха на нож или клечка за зъби, за да се нарисуват шарки и да се смесят слоевете.

  • 5.

    Пекат се 50 мин. в загрята фурна на 130° С. Ако бурканчетата са по-малки, времето трябва да е по-кратко. Без да се отваря фурната, бурканчетата се оставят да изстинат вътре, за да не се напука чийзкейкът. Слагат се в хладилника за поне 4 часа, преди да се поднесат. 


Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари