Начало За нас Реклама Контакти

Лятна салата със зелен фасул и риба тон

Снимка за Лятна салата със зелен фасул и риба тон
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Комбинирането на сурови и сготвени продукти е привилегия на салатите и това много добре си личи от вкусната зеленчуково-рибно-въглехидратна комбинация в тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г зелен фасул
  • 300 г пресни картофи, нарязани на резени
  • 4 яйца
  • 100 г маслини каламата
  • 250 г чери домати или розови домати, нарязани на резени
  • 1 зелена салата, накъсана на парчета
  • 200 г консервирана риба тон филе в олио
  •  кълнове от лук или нарязани 2 стръка пресен лук
  • за дресинга:
  • 4 с. л. зехтин
  • 1 с. л. ябълков оцет
  •  сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Слагат се да заврат 2 л вода с 1 ч. л. сол. Пуска се зеленият фасул и се вари 4 мин. Изважда се с решетеста лъжица и се слага в купа с ледена вода, за да запази свежия си цвят. Отцежда се и се подсушава.

  • 2.

    В същата вряща вода се слагат картофите за 12 - 15 мин., докато омекнат. Изваждат се с решетеста лъжица. В същата вода яйцата се варят на умерен огън 8 мин. Изваждат се и веднага се слагат в съд със студена вода.

  • 3.

    В купа се разбъркват фасулът, картофите, маслините, доматите, рибата тон, лукът и зелената салата. Яйцата се обелват и се разрязват на половини.

  • 4.

    За дресинга разбиват зехтинът, оцетът, солта и пиперът. Салатата се разбърква с дресинга
     

Подходящи типове вина
Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари