Начало За нас Реклама Контакти

Летен омлет с къри

Снимка за Летен омлет с къри
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Вариациите на тема омлет са многобройни и разнообразни, но винаги е добре да се изпробва нещо ново и непознато. Ние ви го поднасяме с богата плънка от пресни зеленчуци и пикантно екзотична нотка.

СъставНеобходими продукти за 1 омлет

  • яйца
  • 1 с. л. натрошено бяло саламурено сирене
  • 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
  • 1 с. л. нарязан на ситно зелен лук, само зелената част
  • 1 ч. л. къри на прах
  •  сол на вкус
  •  пипер на вкус
  • за плънката:
  • малък домат
  • ½ зелена чушка
  • ½ краставица
  • 1 с. л. нарязан зелен лук, бялата част
  • 1 ч. л. зехтин
  •  сол на вкус
  •  пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Първо се приготвя плънката. Доматът се обелва, нарязва се на четвъртини, отстраняват се семките и се нарязва на малки кубчета. Краставицата и чушката също се нарязват на малки кубчета. Прибавя се лукът и всичко се подправя със зехтин, сол и пипер.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват леко с вилица, но сместа не бива да става хомогенна. Прибавят се нарязаният магданоз и зелен лук. Слагат се кърито, сиренето и ако има нужда, се подправя с допълнително сол и черен пипер. Всичко се разбърква.

  3. 3.

    Тефлонов тиган се нагорещява, леко се намазва с мазнина и в него се изсипва яйчната смес. С дървена лъжица сместа се разпределя равномерно по дъното на тигана. Когато краищата позасъхнат, с помощта на шпатула започват да се отделят от стените и дъното на тигана. Омлетът не бива да прегори отдолу, отгоре не бива да е течен, а отвътре трябва да е леко влажен. Не трябва да се изсушава. Когато е почти готов, се отстранява от котлона. В тигана той продължава да се готви от остатъчната топлина.

  4. 4.

    Омлетът се сгъва на две или на три. Преди да се сгъне, върху него се слага плънката.

  5. 5.

    Може да се сервира с цедено кисело мляко.


Юли 2008
Още подобни рецепти
Коментари