Начало За нас Реклама Контакти

Леки ягодови сладкишчета

Снимка за Леки ягодови сладкишчета
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Въобще не се учудвайте на присъствието на черен пипер в рецептата за тези симпатични сладкишчета. Комбинацията му с ягоди отдавна се смята за класическа, но освен това е безкрайно пристрастяваща и разтърсваща вкуса и обонянието.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  • 4 листа фини кори за баница
  • 1 с. л. пудра захар
  • 2 щипки канела
  • 1 с. л. разтопено масло
  • 2 с. л. захар
  • 1 ч. л. нишесте
  • 75 мл вода
  • 1 щипка черен пипер
  • 400 г ягоди, нарязани на тънки резенчета

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Корите за баница се нарязват на крадратчета, които да покриват дъното и стените на топлоустойчиви купички или форми за мъфини. Захарта и канелата се смесват. Всяко квадратче се намазва с четка с разтопено масло и се поръсва със сместа от канела и захар. Корите се подреждат по 4 една върху друга и се притискат към формите, за да се оформят купички. Пекат се 8 мин. на 170° С, докато леко порозовеят. Охлаждат се и се изваждат.

  2. 2.

    Захарта и нишестето се смесват, поръсват се с черния пипер, заливат се с водата, добавят се половината от ягодите и се слагат на огъня да се сгъстят при непрекъснато разбъркване. Добавят се останалите ягоди и пълнежът се охлажда.

  3. 3.

    Преди сервиране корите се напълват с ягодовия пълнеж. Може да се гарнират и със сладолед или с бита сметана и стръкчета мента.


Подходящи типове вина
Юни 2010
Още подобни рецепти
Коментари