Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтета с арпаджик

Снимка за Кюфтета с арпаджик
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Кюфтета в доматен сос - носталгична българска рецепта, обогатена с леко парливото, но все пак сладостно усещане от хрупкавия арпаджик.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за кюфтетата:
  • 600 г кайма
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. смлян кимион
  • ½ ч. л. чубрица
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  •  сол и черен пипер на вкус
  • 4 с. л. брашно
  •  олио за пържене
  • за соса:
  • 500 г обелен арпаджик
  • ½ ч. ч. доматено пюре
  • 1 ч. ч. вода
  • 2сол и черен пипер на вкус
  • 2 с. л. разтопено масло

Начин на приготвяне

  • 1.

    От каймата, лука и подправките се приготвят кюфтета. Овалват се в брашното и се изпържват леко в олиото. Арпаджикът се запържва за 2-3 мин. в мазнината, в която са пържени кюфтета

  • 2.

    Готовите кюфтета се нареждат на дъното на огнеупорен съд. При тях се слага арпаджикът.

  • 3.

    Всичко се залива с доматеното пюре, разтворено във водата и овкусено със сол и пипер. Слага се маслото, съдът се затваря и се слага да се запече за 30 мин. Поднася се с пресен магданоз и варени картофи.


Подходящи типове вина
Март 2012
Още подобни рецепти
Коментари