Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтета от тиквички на пара със зелен сос

Снимка за Кюфтета от тиквички на пара със зелен сос
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Всеизвестно е, че готвенето на пара в голяма степен пощадява полезните вещества в храната. Освен това този начин на готвене запазва и присъщата натурална свежест на зеленчуците.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г тиквички
  2. 2 с. л. соев сос
  3. 300 г сирене, натрошено
  4. 1 ч. л. настъргана кора от лимон
  5. 2 с. л. зелен лук, ситно нарязан
  6. 2 яйца
  7. 1 ч. ч. трохи от пълнозърнест хляб
  8. 1 с. л. копър, ситно нарязан
  9. за соса:
  10. ½ ч. ч. магданоз, ситно нарязан
  11. 2 с. л. джоджен, ситно нарязан
  12. 1 с. л. копър, ситно нарязан
  13. 50 мл зехтин
  14. 1 с. л. ябълков оцет
  15. ⅓ ч. л. сол
  16. 1 скилидка чесън, ситно нарязан
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките се настъргват на едро ренде и се разбъркват със соевия сос. Оставят се да се отцедят в гевгир за 30 мин. и се изстискват.

  2. 2.

    Тиквичките се смесват със сиренето, лимоновата кора, лука, яйцата, хляба и копъра. Оформят се кюфтенца.

  3. 3.

    От хартия за печене се изрязва кръг и се слага на дъното на кошница за варене на пара. Подреждат се кюфтенцата и се слагат над вряща вода за 15 мин.

  4. 4.

    За соса всички продукти се пасират във висок съд. Кюфтенцата се поднасят със соса.
     


Подходящи типове вина
Юли 2012
Още подобни рецепти
Коментари