Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтета от бакаляо

Снимка за Кюфтета от бакаляо
40
Време за приготвяне: 40 мин. + 24 часа престой
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Ако португалската кухня трябва да се опише с един продукт, това е бакаляо - жестоко осолена треска, която се използва в най-различни ястия включително и в тези семпли и вкусни кюфтенца. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г солена треска
  • 500 г картофи, обелени
  • 1 глава лук, много ситно нарязана
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 1 връзка магданоз, ситно нарязан
  • 4 яйца
  • 200 мл олио за пържене

Начин на приготвяне

  • 1.

    За да се обезсоли треската са нужни 24 часа. Залива се с голямо количество студена вода, която се сменя на всеки 4 - 6 часа.

  • 2.

    Рибата се слага в студена вода и се вари 15 - 20 мин.

  • 3.

    Картофите се нарязват на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Намачкват се.

  • 4.

    Сварената риба се почиства от костите и кожата и се накъсва на малки парченца. Смесва се с картофите, магданоза, лука, чесъна и яйцата.

  • 5.

    С помощта на 2 лъжици се оформят кюфтенца, които се пускат в сгорещеното олио и се пържат, докато се зачервят и станат хрупкави.

Подходящи типове вина
Ноем. 2014
Още подобни рецепти
Коментари