Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтенца с грах и домати

Снимка за Кюфтенца с грах и домати
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Умело подправени и апетитно изпържени, кюфтенцата от тази рецепта са неоспоримо трайно обвързани със свежия доматен сос.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г кайма смес
  2. 1 филия отлежал хляб
  3. 3 скилидки чесън, пресовани
  4. 1 ч. л. смлян кимион
  5. ½ ч. л. смлян кориандър
  6. ⅓ ч. л. смляно индийско орехче
  7. 2 щипки канела
  8. 4 с. л. магданоз, ситно нарязан
  9. 4 с. л. олио за пържене
  10.  сол на вкус
  11. за соса:
  12. 1 глава червен лук, ситно нарязана
  13. 1 с. л. зехтин
  14. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  15. 500 г домати, обелени и нарязани на кубчета
  16. 1 ч. ч. замразен грах
  17. 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Хлябът се намокря със студена вода и се оставя да се накисне за няколко минути.

  2. 2.

    Каймата се омесва със стритата среда от хляба, чесъна, кимиона, кориандъра, индийското орехче, канелата, магданоза и сол на вкус. Омесва се гладка кайма за около 10 мин. Слага се в хладилника за 30 мин.

  3. 3.

    Зехтинът за соса се загрява и в него се слагат лукът и чесънът за 2-3 мин. Прибавят се доматите. Разбъркват се 10 мин. на силен огън. Добавят се грахът и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и се оставя да поври още 5 мин.

  4. 4.

    От каймата се правят кюфтенца с големина на орех, които се изпържват в сгорещеното олио, докато се зачервят. Слагат се в соса и се оставят да поврат още 2-3 мин.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2013
Още подобни рецепти
Коментари