Начало За нас Реклама Контакти

Кюфтенца от тиквички

Снимка за Кюфтенца от тиквички
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Кюфтетата от тиквички са една от най-любимите и от най-пипкавите вкуснотии в България. Затова в тази рецепта препоръчваме да нарежете основния продукт, а не да го стържете и да изпечете кюфтенцата наведнъж, а не да ги пържите по две, по три.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. зехтин
  • 3 тиквички, нарязани на малки кубчета
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 2 с. л. копър, нарязан
  • 1 ч. л. фино настъргана лимонова кора
  • 1 яйце
  • 100 г моцарела, нарязана на кубчета
  • 50 г кашкавал, настърган
  • 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • ½ ч. ч. трохи от пълнозърнест хляб
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Зехтинът се загрява, слагат се тиквичките и се разбъркват на силен огън около 10 мин., докато се зачервят. Слагат се да се отцедят върху кухненска хартия.

  • 2.

    Тиквичките се объркват с чесъна, копъра, лимоновата кора, яйцето, моцарелата, кашкавала, магданоза и трохите. Подправя се със сол и пипер на вкус. Оформят се малки кюфтенца, които се слагат в тавичка и се запичат 15 мин. на 200° С, докато се зачервят.

Подходящи типове вина
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари