Начало За нас Реклама Контакти

Крокети от тиквички и риба

Снимка за Крокети от тиквички и риба
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Хрупкавите отвън и нежните отвътре крокети съчетават два забележителни вкуса – морския на рибата и свежия растителен на тиквичките.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г филе от хек или треска
  2. 200 г тиквички, настъргани на едро ренде
  3. 1 яйце
  4. 3 с. л. копър, ситно нарязан
  5. 3 стръка пресен лук, ситно нарязани
  6. 1 с. л. брашно с набухватели
  7. 2 с. л. галета
  8. 2 с. л. зехтин
  9.  чили сос за сервиране
  10.  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките се разбъркват със солта и пипера и се оставят да постоят 5 мин. Изстискват се добре.

  2. 2.

    Рибата се нарязва на кубчета и се разбърква с тиквичките, яйцето, копъра, лука и брашното и галетата.

  3. 3.

    С лъжица се оформят крокети, подреждат се върху хартия за печене, поръсват се със зехтин и се запичат в загрята на 200˚ С фурна за 10 - 15 мин. или докато се зачервят добре. Поднасят се с чили сос.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари