Начало За нас Реклама Контакти

Крем супа от картофи, печен чесън, спанак и сирене

Снимка за Крем супа от картофи, печен чесън, спанак и сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Понякога една топла супа е в състояние да замени целия обяд в летните дни. Опитайте с тази рецепта, от която лесно може да усетите ароматите на огън, море и зелено.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 800 г картофи, нарязани на кубчета
  2. 1 глава чесън
  3. 1 с. л. зехтин
  4. 2 стръка мащерка или чубрица
  5. 300 г спанак, нарязан
  6. 100 г топено сирене
  7. 1 с. л. пресен джоджен, нарязан
  8. 100 г пушена риба
  9. 2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
  10.   сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Коренчето на чесъна се подрязва, поставя се върху фолио, залива се със зехтина, слага се стръкче мащерка, завива се и се слага да се изпече за 20 мин. във фурна, загрята до 200° С. Вътрешността му се изстисква.

  2. 2.

    Картофите се заливат с 1,5 л вода, добавя се другото стръкче мащерка, посоляват се и се слагат да се сварят за 20 мин.

  3. 3.

    Мащерката се отстранява, добавят се спанакът, джодженът, сиренето и печеният чесън. Всичко се оставя да поври на тих огън още 3-4 мин. и се пасира.

  4. 4.

    Супата се поднася, поръсена с пресния лук и парченца пушена риба.


Подходящи типове вина
Септ. 2011
Още подобни рецепти
Коментари