Начало За нас Реклама Контакти

Крем супа от целина и броколи

Снимка за Крем супа от целина и броколи
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Лесната за приготвяне, балансирана и подчертано сезонна рецепта на Евгения Вълкова спечели поредния кръг на кулинарния конкурс на списание "Меню".

СъставНеобходими продукти за 4-6 порции

  1. 1 средно голяма глава целина
  2. 1 малко броколи
  3. 1 л вода
  4. 2. с. л. брашно
  5. 3-4 с. л. масло
  6. 1½ ч. ч. прясно мляко
  7. 1 жълтък
  8.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Целината се обелва, броколито се почиства и двата зеленчука се нарязват на кубчета. Сипват се във врящата подсолена вода и се варят, докато омекнат. След това се разбиват с пасатор или се претриват през цедка.

  2. 2.

    В тенджера със загрятото масло леко се запържва брашното. Разрежда се с отварата от зеленчуците и с горещото мляко. Прибавя се зеленчуковото пюре и отново се пасира. Супата се оставя да ври 5-6 мин., сваля се от огъня и по желание се застройва с разбития жълтък. Поръсва се с черен пипер и се сервира с крутони или с твърдо сварено яйце, нарязано на ситно и разбъркано със ситно нарязан магданоз.


  3.  

Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари