Начало За нас Реклама Контакти

Крем от печени чушки с гарнитура от зелен боб

Снимка за Крем от печени чушки с гарнитура от зелен боб
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Да, кремът може да не е само десерт. Този, който ви представяме е оригинално и свежо предястие, съчетало в себе си любимите на всички червени печени чушки и нежната консистенция, типична за един крем брюле, например.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • за крема от печени чушки:
  • 4 червени печени чушки
  • 2 яйца
  • 100 мл сметана
  • 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки
  • за гарнитурата:
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 500 г зелен фасул
  • 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
  • 1 стрък розмарин
  • 1 с. л. лимонов сок
  • за соса:
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 с. л. лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. листа от розмарин, нарязани на ситно
  • 1 ч. ч. бяло вино
  • 100 г студено масло, нарязано на кубчета
  •    сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Печените чушки се обелват много добре и се пасират. Смесват се с яйцата и сметаната. Добавя се MAGGI® Вълшебен Вкус Градински подправки. Намазват се с масло формички за суфле и се пълнят до половина. Пекат в загрята до 150°С фурна на водна баня, докато сместа се втвърди.

  2. 2.

    Кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон се разтваря в 500 мл вряща вода. Прибавя се зеленият фасул и се сварява за 20 мин.

  3. 3.

    В загретия зехтин се запържват лукът, розмаринът и чесънът. Добавя се отцеденият фасул. Разбърква се. Подправя се с лимоновия сок.

  4. 4.

    За соса лукът и розмаринът се запържват в загретия зехтин. Добавя се виното и се оставя да изври наполовина. Отстранява се от огъня. Подправя се със сол и пипер на вкус и едно по едно се прибавят кубчетата масло, докато се поемат напълно.

  5. 5.

    Кремът от чушките се поднася със зеления фасул и соса.


Галерия
Подходящи типове вина
Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари