Начало За нас Реклама Контакти

Козуначени розички с вишни

Снимка за Козуначени розички с вишни
60
Време за приготвяне: 1 час + 1 час за втасване
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Насладете се на тази забавна рецепта за пролетни сладкишчета във формата на розички с аромат на ванилия и вишни.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

Начин на приготвяне

  • 1.

    За пълнежа оставете вишните да се отцедят добре и отделете 250 мл от сока. Смесете съдържанието на пакетчето пудинг с няколко лъжици от сока и сложете останалия сок да заври. След като заври, свалете съда от котлона, добавете пудинговата смес и върнете за кратко да поври до сгъстяване. В готовия пудинг добавете отцедените вишни и конфитюра и оставете да се охлади.

  • 2.

    Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти за тестото. Разбъркайте всичко с миксер с куки за тесто за кратко на ниска, след това на висока степен около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

  • 3.

    Намаслете 12 форми за мъфини и ги поръсете с накълцаните лешниците.

  • 4.

    Върху леко набрашнена повърхност размесете и разточете втасалото тестото на правоъгълна кора с размери 50х40 см и разстелете пълнежа отгоре като оставите по 2 см от по-дългата страна. Навийте на стегнато руло от към по-дългата страна и го нарежете на 12 еднакви филийки. Поставете филийките във формите за мъфини и оставете за кратко на топло да втасат, докато увеличат видимо обема си. Печете в средата на предварително загрята фурна около 35 мин на горен и долен нагревател на 180° C или на горещ въздух на 160° C.

  • 5.

    След изпичане извадете сладкишчетата от формите и го намажете с кайсиево желе. 

Подходящи типове вина
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари