Начало За нас Реклама Контакти

Козе сирене с рататуй и салати

Снимка за Козе сирене с рататуй и салати
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Логично е да се нарича „салата“, но тази вкусна смес от менюто на ресторант „Кактус“ може да е пълноправно и съвсем достатъчно основно ястие за по-топлите месеци, особено за хора, свикнали с по-лека и здравословна храна.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г прясно козе сирене, нарязано на 4 парчета
  2. 150 г тиквички, нарязани на жулиени
  3. 150 г патладжан, нарязан на жулиени
  4. 150 г моркови, нарязани на жулиени
  5. 200 г къдрави салати асорти, накъсани
  6. 100 г чери домати
  7.  зехтин
  8.  балсамов оцет
  9. 1 ч. л. дижонска горчица
  10. 4 листенца пресен босилек, накъсани
  11.  сол и черен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тиквичките, патладжанът и морковите се запържват поотделно до готовност. Смесват се и се подправят със сол, пипер и пресен босилек.

  2. 2.

    Преди да се разпредели в чиниите салатата се подправя със сос от зехтин, балсамов оцет и горчица.

  3. 3.

    Във всяка чиния се слага салата, чери домат, зеленчуци, а върху зеленчуците - запърженото козе сирене. Накрая може да се добавят подправки на вкус.
     


Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари