Начало За нас Реклама Контакти

Кошнички с морковена плънка

Снимка за Кошнички с морковена плънка
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Пълнежът на тези фини хапки е вдъхновен от индийските традиции за боравене с подправки и продукти, затова тази рецепта ще направи повода за приготвянето й забележително и вкусно събитие.

СъставНеобходими продукти за около 20 броя

  1. за кошничките:
  2. 1 яйце
  3. 1 ч. л. захар
  4. 1 с. л. олио
  5. ½ ч. ч. брашно
  6. ⅓ ч. л. сол
  7. 200 мл прясно мляко
  8. за пълнежа:
  9. 1 ч. ч. моркови, настъргани на едро ренде
  10. 1 ч. л. настърган джинджифил
  11. 1 малка глава лук, ситно нарязана
  12. ½ ч. ч. цедено кисело мляко
  13. 1 малка зелена люта чушка, ситно нарязана
  14. 1 с. л. масло
  15. ½ ч. л. кимион на зърна
  16. ½ ч. л. синапени сърна
  17. 1 ч. л. къри на прах
  18. 1 с. л. кокосови стърготини
  19. 100 мл вода
  20.  сол на вкус
  21. 1 с. л. печени тиквени семки
  22.  пресен кориандър или магданоз за гарниране
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцето се разбива със захарта, добавят се олиото, пресятото брашно и солта, разбърква се добре и се налива млякото.

  2. 2.

    В загрят тиган, намазан с олио, се слага по 1 с. л. от сместа и се изпичат палачинки само от едната страна. С помощта на кръгла форма за сладки или чаша с остри ръбове се изрязват кръгчета.

  3. 3.

    Форми за мъфини или малки топлоустойчиви купички се намазват с масло. В тях се поставят палачинките с изпечената страна надолу, притискат се добре по формата и се слагат за 8 - 10 мин. във фурна, загрята на 180° С, докато ръбовете се зачервят. Охлаждат се във формите и се изваждат.

  4. 4.

    В загрятото масло се слагат синапът и кимионът. Когато станат ароматни, се добавят лютата чушка и кърито. След няколко секунди се слагат джинджифилът и лукът. Разбъркват се 1-2 мин. и се слагат морковите и кокосовите стърготини. Посоляват се на вкус, добавя се водата, разбъркват се 4-5 мин. на умерен огън, докато течността се изпари, и се охлаждат.

  5. 5.

    Кошничките се напълват с морковената смес и се гарнират с печените тиквени семки, цеденото мляко и стрък кориандър или магданоз.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари