Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкаво свинско със сладко-кисел сос

Снимка за Хрупкаво свинско със сладко-кисел сос
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Предлагаме ви една изключително лесна за приготвяне рецепта, от която без съмнение ще останете доволни. Свинското месо е обвито в топяща се в устата панировка, а вкусът му се допълва с лек доматен сос.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г свинско филе, нарязано на тънки ивици
  • 1/2 ч.ч. брашно с набухватели
  • 100 мл газирана вода
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  •  олио за дълбоко пържене
  • за соса:
  • 1 с.л. олио
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 150 мл вода
  • 2 с.л. винен оцет
  • 2 ч.л. соев сос
  • 2-3 с.л. кафява захар
  •  сол на вкус
  •  кориандър или магданоз за поръсване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се разбърква с газираната вода, сол и пипер на вкус. Месото се слага в получената смес и се обърква в нея.

  2. 2.

    В дълбок съд се наливат 2 см олио, загряват се и месото се слага да се пържи на малки порции по 3-4 мин., докато се зачерви. Изпърженото месо се слага да се отцеди върху кухненска хартия.

  3. 3.

    Сосът се приготвя, като олиото се загрява, прибавя се доматеното пюре, разбърква се 1 мин. и се сипват оцетът, соевият сос, водата и захарта. След като поври около 1 мин., се сваля от котлона.

  4. 4.

    Преди сервиране месото се слага в соса и се поръсва с кориандъра.


Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари