Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкави гарнирани тортили

Снимка за Хрупкави гарнирани тортили
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

В България трябва малко късмет, за да се намерят готови тортили, но те все пак виреят и тук. Ако не ги откриете, направете си сами. А след това ги затрупайте с нещата изброени в рецептата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 готови тортили
  2. 2 с. л. олио
  3. 1 ч. ч. пържен боб
  4. 1 консерва риба тон в олио
  5. 1 малка зелена салата или салата айсберг
  6. 2 домата
  7. 100 г заквасена сметана
  8. 1 авокадо
  9. 2 с. л. сок от лайм
  10. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  11. 2 стръка зелен лук, ситно нарязани
  12.  мариновани люти чушки
  13.  сол на вкус
  14. за пържения боб:
  15. 1 ч. ч. сварен боб
  16. ½ ч. ч. течност от боба
  17. 1 глава лук, ситно нарязана
  18. 2 с. л. олио

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Свареният боб се пасира. В загрятото олио се слага лукът, разбърква се и се добавят бобът и течността. Бърка се, докато се сгъсти. Посолява се.

  2. 2.

    Авокадото се нарязва на малки кубчета и се разбърква със сока от лайм, чесъна и сол на вкус.

  3. 3.

    Тортилите се изпържват от двете страни, докато станат хрупкави. Поставят се в чиния и се покриват с пластове от пържения боб, отцедената риба тон, зелена салата, резени домат, заквасена сметана, овкусеното авокадо и отгоре се поръсва с нарязания зелен лук и мариновани люти чушки.


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари