Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкава палачинка със забулени яйца

Снимка за Хрупкава палачинка със забулени яйца
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тази вкусна рецепта може да се приеме като вариация на яйца по бенедиктински, в която класическото канапе от английски мъфини е заместено с хрупкави палачинки от картофи и кашкавал.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г картофи, фино настъргани
  2. 150 г зрял овчи кашкавал
  3. 4 яйца
  4. 4 с. л. масло
  5.  рукола или зелена салата

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се посоляват с ½ ч. л. морска сол и се изстискват много добре от сока. В тиган с незалепващо покритие се стопява половината от маслото и се добавят половината картофи. Отгоре се слагат настърганият кашкавал и останалите картофи. Тиганът се слага на умерен към тих огън за около 10 мин.

  2. 2.

    Щом се зачерви отдолу, палачинката се обръща в голяма чиния. Стопява се останалото масло и палачинката се връща в тигана с незапечената страна надолу за още 10 мин.

  3. 3.

    В тенджерка се слага да заври 1 л вода с 1 с. л. оцет. Щом започне да ври, огънят се намалява до къкрене. С тел за разбиване с въртеливо движение в тенджерата се прави водовъртеж и в него се пуска едно от яйцата. На разстояние от него се пускат и другите яйца. Готови са след 2-3 мин., когато белтъкът се втвърди. Изваждат се с решетеста лъжица и се отцеждат.

  4. 4.

    Картофената палачинка се нарязва на 4, върху всяко парче се слага по едно яйце и се гарнира с рукола или салата.
     


Подходящи типове вина
Юни 2013
Още подобни рецепти
Коментари