Начало За нас Реклама Контакти

Хляб с шампанско

Снимка за Хляб с шампанско
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Освен на маята хлябът може да разчита за пухкавия си вид и на бакпулвера - смес от сода за хляб и слаба киселина - винена или лимонена, а също и на газирани напитки като пенливото вино и икономичния вариант - газирана вода. Опитайте и ще разберете, че този самун със зелени подправки и зеленчуци е също толкова мек и шуплест, както и един традиционен хляб.

СъставНеобходими продукти за 0

  • 3 ч. ч. брашно
  • 1 с. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. сол
  • 6 с. л. нарязани зелени подправки - магданоз, босилек, розмарин, мащерка
  • 1 ч. л. смлян шарен пипер
  • 2 с. л. нарязани зелени маслини
  • 2 с. л. червена чушка, нарязана на ситно
  • 1 ч. л. мед
  • 400 мл сухо пенливо вино или газирана вода
  • 2 с. л. тиквени семки

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, солта, зелените подправки, пипера, маслините и чушката. Добавя се медът и постепенно се налива пенливото вино. Разбърква се с дървена лъжица.

  2. 2.

    Тестото се пече в намазана с масло или зехтин правоъгълна форма за кекс. Поръсва се с тиквените семки. Пече се в предварително загрята до 190° С фурна 40-50 мин., докато се зачерви добре. След като се изпече, се оставя за 5 мин. във формата, преди да се извади.

Необходимите продукти са за 1 хляб.

Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари