Начало За нас Реклама Контакти

Хавайски кокосов ориз

Снимка за Хавайски кокосов ориз
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Съчетанието от ориз, моркови и грах на пръв поглед изглежда доста познато. Но когато към него се прибавят кокосово мляко, стърготини, канела и кардамон, то се превръща в екзотично произведение на кулинарното изкуство, което несъмнено ще ви изненада с вкуса си.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ч. ч. ориз басмати
  • 2 ч. ч. вода
  • ½ ч. ч. кокосово мляко
  • 2 с. л. олио
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 пръчка канела
  • ½ ч. л. смлян кардамон
  • 1 червена люта чушка, няразана на ситно
  • 1 морков, нарязан на пръчици
  • 1 ч. ч. замразен грах
  • 1 ч. л. сол
  • 4 с. л. запечени кокосови стърготини

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Олиото се загрява и в него се запържват за няколко секунди кимионът, канелата и кардамонът. Добавят се чушката и морковът. Сипват се измитият ориз, кокосовото мляко, солта и водата. Всичко се оставя да къкри под капак за около 10 мин.

  2. 2.

    Добавя се грахът и след още 5 мин. оризът се сервира, поръсен с печения кокос.


Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари