Начало За нас Реклама Контакти

Кекс с канела и вишни

Снимка за Кекс с канела и вишни
70
Време за приготвяне: 70 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Канелата и вишните имат особено връзка помежду си - деликатно променят ароматите си, когато се смесят, и едновременно ги засилват. Когато приготвите, този уханен кекс, ще разберете точно какъв е описаният ефект.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  • 260 г брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 230 г фина кристална захар
  • ½ ч. л. сода бикарбонат
  • 1 ч. л. канела
  • 125 г меко масло
  • 250 г кисело мляко
  • 3 яйца
  • 1 с. л. коняк или уиски
  • 1 ч. ч. пресни или замразени вишни, добре отцедени
  • 1 ч. л. масло за формата
  • 2 с. л. галета
  • за глазиране:
  • 50 г тъмен шоколад
  • 50 г бял шоколад
  • 100 г пресни плодове

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се пресява с бакпулвера. Разбърква се със захарта, содата и канелата. Прибавя се мекото масло и се стрива на фини трохи.

  • 2.

    Яйцата се разбиват и се смесват с млякото. Сипват се в брашнената смес и се разбъркват, докато тестото стане хомогенно. Слагат се конякът и вишните.

  • 3.

    Формата се намазва с маслото и се поръсва с галетата. Сипва се тестото и се пече в загрята фурна на 170° С около 40 мин. Обръща се да се охлади върху решетка.

  • 4.

    След като изстине се залива със стопения тъмен шоколад. Поръсва се с едро настъргания бял шоколад и пресните плодове.
     

Март 2016
Още подобни рецепти
Коментари