Начало За нас Реклама Контакти

Кашкавал на фурна

Снимка за Кашкавал на фурна
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Семпла, лесна и вече позабравена българска градска рецепта, която заслужава отново да се завърне в родните кухни.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. брашно
  • 300 г прясно мляко
  • 400 г кашкавал, едро настърган
  • 4 яйца
  • 50 г масло
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се разбърква на еднородна смес с млякото, добавят се яйцата и кашкавалът. Подправя се с черен пипер на вкус.

  • 2.

    В тавичка се сгорещява маслото и в него се сипва сместа. Пече се около 20 мин. в загрята фурна на 180° С, докато се зачерви.

  • 3.

    Нарязва се и се поднася.

  •  
Подходящи типове вина
Септ. 2014
Още подобни рецепти
Коментари