Начало За нас Реклама Контакти

Картофени рьощи

Снимка за Картофени рьощи
100
Време за приготвяне: 100 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Обикновено хрупкавите рьощи се поднасят с бланширано в подсолена вода прясно зеле, но са чудесни и като десерт, поръсени с пудра захар. На езика романш, който говорят в алпийската област между Италия и Швейцария, те са известни като грости или грьощи.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г картофи
  • 1 яйце
  • 1 ч. ч. брашно
  • 1 ч. л. сол 
  • 1 ч. л. олио за тестото
  • 2 ч. ч. олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се сваряват с кората, още горещи се обелват, пресоват се и се оставят да изстинат.

  2. 2.

    Объркват се с половината от брашното, слагат се яйцето, солта и олиото. Ако има нужда, се добавя още брашно. Тестото се разточва върху обилно набрашнена повърхност и се нарязва на ленти с размер 10х6 см. Изпържват се до златисто в сгорещеното олио.

  3.  

Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари