Начало За нас Реклама Контакти

Картофени кюфтета

Снимка за Картофени кюфтета
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

От какво ли не правим кюфтета в нашата страна: от магданоз, от тиквички, от спанак, от смесени зеленчуци, дори от леща. Но картофените кюфтета са безспорна класика и любимо ястие на мнозина, а тази рецепта е изпитана и много вкусна. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг сварени картофи
  2. 1 стрък праз, ситно нарязан
  3. 1 ч. ч. бяло сирене, натрошено
  4. 100 г топено сирене, нарязано на малки кубчета
  5. 1 с. л. чубрица
  6. 1 ч. л. черен пипер
  7. 2 с.л. магданоз, ситно нарязан
  8. 1 ч. л. сух джоджен
  9. 3 яйца
  10. 100 г галета
  11. 4 с. л. зехтин
  12.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се настъргват на едро ренде и се объркват на хомогенна смес с праза, двата вида сирене, чубрицата, пипера, магданоза, джоджена и 2 яйца.

  2. 2.

    Оформят се малки плоски кюфтета, които се овалват в останалото разбито яйце и галетата и се подреждат в тавичка с незалепващо покритие. Напръскват се със зехтина и се запичат за 20 мин. във фурна загрята на 200° С. Поднасят се горещи със салата.
     


Подходящи типове вина
Ноем. 2013
Още подобни рецепти
Коментари