Начало За нас Реклама Контакти

Карначета с лук и картофи

Снимка за Карначета с лук и картофи
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Готвенето с колбаси е чудесен начин да се скъси времето за приготвяне на храната. А съчетаването им с познати и вкусни продукти е предпоставка за традиционен успех.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г карначета
  2. 600 г картофи
  3. 2 с. л. масло или олио
  4. 2 големи глави лук, нарязани на полумесеци
  5. 2 с. л. ситно нарязан магданоз
  6.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Карначетата се нарязват на парчета с дължина 20 см, навиват се като буквата S и се набождат на шишчета.

  2. 2.

    Картофите се нарязват на кръгчета и се сваряват в подсолена вода за 10 мин.

  3. 3.

    Маслото се сгорещява, слага се лукът, разбърква се на силен огън за минута. Котлонът се намалява на умерена температура и лукът се разбърква 5-6 мин., докато омекне и се карамелизира.

  4. 4.

    Картофите се прибавят към лука, посоляват се, разбъркват се 1-2 мин. и всичко се сипва в съд за печене. Отгоре се слагат карначетата.

  5. 5.

    Ястието се запича във фурна, загрята до 200° С, докато се зачервят карначетата. Поръсва се с магданоза.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари