Начало За нас Реклама Контакти

Карфиол със сусам и чеснов сос

Снимка за Карфиол със сусам и чеснов сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г нарязан на розички карфиол
  • 3 с. л. брашно
  • 6 с. л. галета
  • 2 с. л. сусам
  • 2 леко разбити яйца
  • 1 ч. ч. олио за пържене
  •   сол на вкус
  •   пипер на вкус
  • за соса:
  • 3 с. л. лимонов сок
  • 2 скилидки чесън
  • 6 с. л. зехтин
  • 3 с. л. сирене крема или извара, по желание
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 100 г обезкостени зелени маслини

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Карфиолът се подварява за 5 мин. в подсолена вода, отцежда се, подсушава се. Галетата се смесва със сусама. Всяка розичка карфиол първо се овалва в брашно, после в яйце и накрая в галетата със сусама. Изпържват се до златисто в сгорещеното олио.

  2. 2.

    Всички продукти за соса се пасират заедно.

  3. 3.

    Карфиолът се сервира, полят със соса.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари