Начало За нас Реклама Контакти

Калмари по римски

Снимка за Калмари по римски
55
Време за приготвяне: 55 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Ако сте почитатели на италианската кухня, а нямате достатъчно време да й се насладите, тази скоростна рецепта е точно за вас. Хрупкавите калмари от Вечния град не само се приготвят бързо, но и са невероятно вкусни.

СъставНеобходими продукти за 30 броя

  • 350 г почистени калмари
  • ½ ч. л. сол
  • ⅓ ч. ч. брашно
  • 1 к. л. черен пипер
  •   олио за пържене
  •   лимонови резенчета за сервиране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Калмарите се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см., посоляват се и се слагат покрити в хладилника за 30 мин.

  2. 2.

    Смесват се брашното и черният пипер. Кръгчетата калмари се подсушават с кухненска хартия. Олиото се загрява в дълбок съд на 180°С. При тази температура кубче хляб, пуснато в мазнината, покафенява за 15 сек.

  3. 3.

    Преди пърженето част от калмарите се слагат в брашното, овалват се, изтупват се и се пържат 3 мин., докато станат хрупкави. Отцеждат се върху хартия за печене и се поднасят с лимонови резенчета.


Юни 2009
Още подобни рецепти
Коментари