Начало За нас Реклама Контакти

Кадифен ябълков сладкиш

Снимка за Кадифен ябълков сладкиш
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Да, продуктите в тази рецепта са доста, но изобилието си казва думата и резултатът е невероятен, кадифен и вкусен. Екипът на "Меню" застава с две ръце, въоръжени с вилички, зад тези думи.

СъставНеобходими продукти за 8

  • за тестото:
  • 1 ч. ч.  пшенично брашно
  • 1 с. л. царевично брашно
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 2  яйца
  • 3 с. л. разтопено масло
  • 4 с. л. кисело мляко
  • ½ ч. л. сода бикарбонат
  • за плънката:
  • 4 ароматни ябълки Златна превъзходна
  • 4 с. л. захар
  • 1 с. л. масло
  • 2 с. л. нишесте
  • 1 ч. л. настъргана кора от лимон
  • 1 пръчка канела, по желание
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 400 мл ябълков сок
  • 200 мл сметана за разбиване
  • 2 с. л. сладко от горски плодове за гарниране
  • 20 г бял шоколад за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Смесват се двата вида брашно и бакпулверът. Яйцата се разбиват със захарта на пяна. Добавят се киселото мляко, разбъркано със содата, маслото и лимоновата кора. Тестото се сипва в широка тавичка върху хартия за печене. Пече се на 180° С за около 20 мин. или докато леко се зачерви. Оставя се да изстине.

  2. 2.

    Ябълките се обелват и се нарязват на малки парченца. Слагат се в загрятото масло заедно с пръчката канела и се добавят захарта, лимоновият сок и лимоновата кора.

  3. 3.

    Докато ябълките се задушават, нишестето се разтваря в ябълковия сок и се сипва при тях. Разбърква се, докато се сгъсти. Оставя се да изстине.

  4. 4.

    Сметаната се разбива и се добавя към половината от ябълковата плънка.

  5. 5.

    Блатът се разрязва на две. Със сметановата плънка се слепват двете му части, а отгоре се разпределя останалата ябълкова плънка. Ако е много гъста, може да се затопли леко в микровълнова печка или на слаб огън.

Идея - нарежете блата на формички, разрежете ги на две и ги оформете като пастички.

Подходящи типове вина
Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари