Начало За нас Реклама Контакти

Гювеч със скумрия

Снимка за Гювеч със скумрия
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Дребните скумрии, които идват у нас от Егейско море, се отличават от отдавна познатите ни океански роднини не само по размери, но и по интензивност на аромата. По-фината миризма на "дребосъците" чудесно се смесва с тази на зеленчуците в рецептата, която ви предлагаме, без нито една да доминира в общата хармония.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 почистени дребни скумрии
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 1 с. л. масло
  4. 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  5. 1 дафинов лист
  6. 1 голям морков, нарязан на тънки кръгчета
  7. 200 г зелен боб
  8. 1 ч. ч. зелен грах
  9. 2 с. л. консервирана или замразена царевица
  10. 2 с. л. MAGGI® Унисос
  11. 500 г домати, обелени и нарязани на резени
  12. 2 с. л. доматено пюре
  13. 1 лимон, нарязан на тънки резени
  14. 1 връзка магданоз, нарязана на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Загряват се зехтинът и маслото. Слагат се лукът, дафиновият лист, морковът, зеленият боб, грахът и царевицата, и се 3-4 мин. Всичко се овкусява с MAGGI® Унисос. Добавят се доматите и пюрето.

  2. 2.

    Зеленчуците се сипват в гювеч, керемиди или тавичка, върху тях се слагат рибите и се поливат със соса. Отгоре се подреждат резените лимон, посоляват се, намазват се леко със зехтин и се запичат 30 мин. във фурна, загрята до 200° С. Преди сервиране се поръсва с магданоза.


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари