Начало За нас Реклама Контакти

Горски мъфини

Снимка за Горски мъфини
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Лешниците и боровинките са отговорни за горската тематика на тази рецепта за пухкави мъфини.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  1. 100 г меко масло
  2. 200 г фина кристална захар
  3. 2 големи яйца
  4. 2 с. л. амарето или коняк
  5. 60 мл прясно мляко
  6. 60 г заквасена сметана
  7. 200 г брашно с набухватели
  8. 50 г смлени лешници
  9. 1 ч. ч. черни боровинки, пресни или замразени
  10.  захарно тесто за декориране
  11.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се разбива със захарта на крем. Добавят се яйцата едно по едно. Сипва се ликьорът.

  2. 2.

    Млякото се смесва със сметаната. Брашното се пресява и се смесва с лешниците.

  3. 3.

    Към маслото се прибавя половината от брашнената смес, разбърква се, сипва се млечната смес и се добавя втората част от брашнената смес. Накрая с внимателно разбъркване се сипват боровинките.

  4. 4.

    Тестото се разпределя в капсули, поставени във форми за печене на мъфини. Ако не се декорират със захарно тесто, може да се поръсят с кафява захар на едри кристали. Пекат се в загрята фурна на 180° С за 20 - 30 мин.

  5. 5.

    От захарното тесто се изрязват кръгчета, разточват се и се слагат върху мъфините. Изрязват се и цветя или се правят малки топчета с форма и цвят на боровинки.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари