Начало За нас Реклама Контакти

Фритата с боб и наденица

Снимка за Фритата с боб и наденица
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Познатата комбинация от боб и наденица изглежда може да се подвизава в много превъплъщения. Класическа за английската закуска, тук я намираме като част от италиански омлет.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 300 г сурова наденица, нарязана
  4. 1 ч. ч. сварен червен боб
  5. 1 ч. л. соев сос
  6. 200 г кашкавал, нарязан на кубчета
  7. 6 яйца
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът се загрява и в него се сотира лукът за 4-5 мин., на умерен огън. Добавят се чушката и наденицата. Разбъркват се 4-5 мин., за да се зачерви наденицата от всички страни.

  2. 2.

    Прибавя се бобът и се оставя на тих огън. Яйцата се разбиват леко с соевия сос и се сипват в тигана. Отгоре се разпределят кубчетата кашкавал. Тиганът се оставя за 3-4 мин., докато яйцата се зачервят отстрани и хванат коричка.

  3. 3.

    Фурната се загрява на горен реотан на 220˚ С. Слага се тиганът с фритата на най-горното ниво на фурната, така че дръжката да се подава навън. Запича се 10 мин., докато се зачерви. Изважда се, нарязва се и се поднася.


 

Видео
Подходящи типове вина
Ноем. 2011
Още подобни рецепти
Коментари