Начало За нас Реклама Контакти

Филе от лаврак от Санторини

Снимка за Филе от лаврак от Санторини
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

По гръцките острови рибата, най-често уловена същия ден, се приготвя възможно най-семпло и натурално. Лавракът, особено дивият, е с много вкусно месо, а сварен на пара, както е в тази рецепта на шеф Димитър Клаклов, той е есенция на здравословната и полезна храна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 1 кг филета от лаврак (филетата от 4 риби по 300-350 г всяка)
  2. 200 г тиквичка, съвсем млада, нарязана на лентички с картофобелачката
  3. 5-6 стръка бял риган
  4. 12 листенца пресен босилек
  5. 200 г картофи, сварени
  6. 80 г мариновани сушени домати
  7. 2 с. л. зехтин
  8.  хималайска сол на вкус
  9. за брускетата:
  10. 4 филийки франзела
  11. 1 с. л. босилково песто
  12. 4 чери доматчета
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибните филета се посоляват на вкус, навиват се на руло, в което се слага от тиквичката и от сушените домати и се сваряват на пара за 10 мин. като във водата за парата се пуска риганът.

  2. 2.

    Предварително сварените картофи се нарязват на шайби, посоляват се на вкус и се сотират в зехтина по 3-4 мин. от всяка страна.

  3. 3.

    За брускетите филийте се намазват с пестото и се запичат в предварително загрята на 180° С фурна за 7 мин. Украсяват се с чери доматите.
     


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари