Начало За нас Реклама Контакти

Филе от хек на тиган с картофи и грах

Снимка за Филе от хек на тиган с картофи и грах
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Никога не е излишно да обогатите репертоара си от рибни ястия с бърза и лесна рецепта. Възползвайте се от идеята за хек, поръсен с два вида пипер и поднесен с приятна гарнитура от картофи с грах и масло.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 филета от хек или бяла риба х 200 г
  • 1 ч.л. бял пипер
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • 500 г картофи
  • 1 ч.ч. замразен зелен грах
  • 100 г краве масло
  • 2 с.л. лимонов сок
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се да се сварят в подсолена вода за 15-20 мин. В края на варенето се добавя грахът. След 2-3 мин. зеленчуците се прецеждат и още горещи се намачкват с вилица с половината от маслото. Подправят се със сол и лимонов сок на вкус.

  2. 2.

    Рибата се поръсва с белия и червения пипер и лимоновата кора. Слага се в останалото сгорещено масло да се изпържи от двете страни до розово. Посолява се на вкус и се поднася с мачканите зеленчуци.

Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари