Начало За нас Реклама Контакти

Елдени крекери с ядкова майонеза

Снимка за Елдени крекери с ядкова майонеза
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Пригответе тези ароматни безглутенови веган крекери по рецептата на Диана Хърлечанова от colourofcinnamon.com и ги намажете с ядковата майонеза непосредствено преди сервиране.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 300 г елда, предварително накисната за 4 часа
  2. 100 г сурови белени тиквени семки, предварително накиснати за 1 час
  3. 50 г златен лен, предварително смлян и накиснат за 1 час
  4. 2 с. л. зехтин
  5. 1щипка сушена чубрица
  6. 1щипка хималайска сол
  7. 1щипка сушен риган
  8. 1щипка черен пипер
  9. за майонезата:
  10. 200 г суров слънчоглед, предварително накиснат за 4 часа
  11. 100 г кашу, предварително накиснато за 1 час
  12. 1 с. л. зехтин
  13. 1щипка сол
  14. 1 с. л. лимонов сок
  15. 3-4 с. л. вода (пречистена или минерална)
  16. за поръсване:
  17. 100 г сушени домати, нарязани на ситно и мариновани в зехтин
  18. ½ връзка рукола
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Предварително накиснатите елда и семки се отцеждат добре.

  2. 2.

    Смесват се в кухненски робот всички съставки за крекерите и се добавят 1-2 с. л. вода. Смила се добре с S-образен нож до получаване на гъста и лепкава смес.

  3. 3.

    Дъното на тава се покрива с хартия за печене и се оформят внимателно 12 крекера с помощта на кухненски ринг, които се пекат около 20 мин. във фурна, предварително загрята на 180˚ С. Изваждат се и се оставят да изстинат. Завиват се в хартия и се отделят в кутия за пикник.

  4. 4.

    За майонезата предварително накиснатите кашу и слънчоглед се отцеждат добре. В кухненски робот се смесват всички съставки без лимоновия сок. Добавят се 1-2 с. л. вода и се разбива до получаването на гладка хомогенна смес. Пресипва се в буркан и се добавят няколко капки прясно изцеден лимонов сок. Оставя се в хладилник.

  5. 5.

    На пикника се приготвят крекери, намазани с майонеза и поръсени с малко ситно нарязани сушени домати и свежа рукола.
     


Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари