Начало За нас Реклама Контакти

Декорирано сладоледено руло

Снимка за Декорирано сладоледено руло
60
Време за приготвяне: 60 мин. + охлаждане
II
Степен на трудност - Средна

Дори и да не беше толкова красиво изписано, това богато сладоледено руло пак щеше да спечели многобройни почитатели.

СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции

  1. за украсата:
  2. 30 г масло
  3. 30 г пудра захар
  4. 1 белтък
  5. 20 г какао
  6. 20 г брашно
  7. за рулото:
  8. 4 яйца
  9. 120 г пудра захар
  10. 120 г брашно
  11. 1 щипка сол
  12. за пълнежа:
  13. 500 г ванилов сладолед
  14.  сушени плодове, ядки, пресни плодови, крокан, натрошени бонбони, целувки, ореховки, амарети, парченца шоколад и др. за овкусяване
  15. 4 с. л. мармалад или течен шоколад, по желание
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сладоледът се разбърква с ядките и плодовете за овкусяване, оформя се на руло с дължина 30 см, увива се в прозрачно фолио и се замразява.

  2. 1.

    Маслото се стопява и се разбърква със захарта. Добавят се белтъкът и пресетите заедно брашно и какао.

  3. 2.

    Хартия за печене с размерите на рулото 25 х 30 см се поставя върху отпечатан десен, с който ще бъде декорирано рулото. Сместа се сипва в пош с кръгъл накрайник и се шприцова по линиите. Замразява се.

  4. 3.

    Яйцата се разбиват със захарта 5 мин. Прибавя се внимателно пресятото брашно със солта, като се разбърква с шпатула. Разстила се върху замразената декорация. Пече се 10 мин. на 170° С. Изважда се от фурната и се охлажда 3 мин. Покрива се с алуминиево фолио и се охлажда напълно. Запечените краища на рулото се изрязват.

  5. 4.

    Горната повърхност на блата се намазва с тънък слой мармалад или течен шоколад, отгоре се поставя сладоледеното руло и се завива. Замразява се отново. Преди да се сервира, се оставя да се отпусне 10 мин. на стайна температура.
     


Галерия
Юни 2013
Още подобни рецепти
Коментари