Начало За нас Реклама Контакти

Чийзкейк с бъз и лайм

Снимка за Чийзкейк с бъз и лайм
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Чийзкейкът винаги може да се появи в ново превъплъщение. В приятната и лесно изпълнима рецептата на Марта от блога „Горски мъх“ любимият на все повече хора десерт изненадва с нотката си на бъз. Домашно приготвеният сироп от цветовете на черния бъз създава нов и по-различен образ на чийзкейка - едновременно изкусителен и полезен.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • за основата:
  • 1 пакет бисквити
  • 90 г масло
  • 1 яйце
  • за крема:
  • 125 г крем-сирене
  • 160 мл животинска сметана
  • 150 г захар или на вкус
  • 3 с. л. сироп от бъз
  • 1 лайм
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    В блендер се смилат бисквитите и към тях се добавят маслото и яйцето. Омесва се до получаване на еднородна маса, която се разпределя във форма с диаметър 20 см и се пече във фурна на около 200° C за около 10 мин. След това основата се оставя да се охлади.

  • 2.

    Крем-сиренето, сметаната и захарта се разбиват до получаване на хомогенна смес. Към нея се добавят сиропът от бъз, кората на половината лайм, предварително измит добре с четка и топла вода, и 1 с. л. сок от лайм, Отново се разбърква и полученият крем се нанася върху основата.

  • 3.

    Готовият кейк се оставя в хладилник за 4-5 часа и непосредствено преди сервирането се гарнира с натрошени бисквитки по края, а в средата се поръсва останалата половин кора от лайм.
     


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари